Makaron pisze:
Quarrel pisze:
Martwi mnie spory procent (17%) nieważnych głosów :/
Liczę na to, że tym osobom umożliwi się spełnienie warunków do głosowania za rok
A ja liczę na to, że użytkownicy zainteresują się przyczyną, dla której ich głosy były nieważne i w następnym roku te warunki spełnią. To nie forum jest od umożliwiania im spełnienia warunków, tylko użytkownicy od ich spełniania. Jeśli np. głosy były nieważne, bo zostały oddane przez osoby, które nie biorą udziału z życiu forum, to nie są za to odpowiedzialne tylko i wyłącznie te osoby, nikt inny.
Ja akurat zawsze byłem przeciwny robienia jakichś zaporowych warunków dla użytkowników. Jeśli zagłosowali tzn że się interesują.
W każdym razie ja tylko zwracam uwagę na to, że ten odsetek jest duży - to jest 1sze głosowanie w nowej formule, więc te przepisy dopiero teraz mogły być przetestowane w praktyce. Ten okres "nieaktywności na forum" który jest na tyle duży że już uniemożliwia głosowanie, miał być w razie czego podregulowany... No ale jeśli wg pozostałych skala problemu nie jest bardzo duża, to spoko
Rozumiem, że decyzja admina głównego jest arbitralna w sprawie tego remisu? Czy będzie to losowanie?

EDIT: Żeby nie wyszło na to że jestem niezadowolony, to chciałem też podkreślić dużą liczbę kandydatów, która cieszy oko (też 17% z ogólnej liczby uprawnionych)

Okazuje się, że ludzie jednak garną się - trzeba im tylko było dać sposobność...