A.Sapkowski Boży bojownicy pisze:
Gdyby was, tego, osaczyli, tegdy pomnijcie: najlepiej wrzask w jakim ludnym miejscu uczynić, że to Żydzi, że to wszystko przez Żydów, że to żydowskie są knowania. Weź jeden z drugim w gębę mydła kęsek, u studni miejskiej pianę tocz, pluj a krzycz: ratunku, pomocy, umieram, zatruli, zatruli, Żydzi, Żydzi. Naród wraz rzuci się Żydów gromić, zacznie się, tego, khekhe, dzika ruchawka, Inkwizycja, wasz trop rzuciwszy, za Żydów się weźmie, wy zasię w spokojności się wymkniecie. Toż samo, gdyby którego pojmali i na męki wzięli. Wtedy, tego, głupa rżnąć, wołać, ja niewinny, ja ślepe narzędzie, Żydzi winni, oni kazali, złotem przekupili. Uwierzą, rzecz to pewna. W coś takiego zawsze, khekhe, wierzą."
Czego się można spodziewać po społeczeństwie skoro klasy jego elit z tytułami profesora skłonne są do takich oto
kreatywnych podrygów wnioskotwórczych?
mithnae pisze:
(...) rozpoczęła konsultację (...) od pytania (...) "I co mi państwo powiecie o geotermii?".
Proszę, proszę... najwyraźniej rydzykowi harcownicy opanowali nową umiejętność, a mianowicie marketingowa socjotechnika