Chlopiec pisze:
mati pisze:
Chodzi zapewne o to, że homoseksualiści są grupą podwyszonego ryzyka zarażeniem wirusem HIV i dlatego umieszczamy takie linki u nas na stronie.
A są? Makaron, Cysiek, MarioPan - Wy to czytacie i nie grzmicie?
Mati, czy możesz podać źródło tej informacji? Byłoby fajnie, gdyby w miarę możliwości nie była to strona Stowarzyszenia im. Piotra Skargi, albo strona Redwatch.
Chłopcze, dopiero teraz znalazłem temat i już grzmię

Jeszcze kilka lat temu w kwestionariuszach dla krwiodawców było pytanie, czy dawca ma kotakty męsko/męskie i byliśmy tak zaliczanie do grup podwyższonego ryzyka.
Ponieważ uważam, że ja wiem lepiej, co, kiedy, z kim i jak, a ponadto nie widzę możliwości, jak stacja krwiodawstwa mogłoby zweryfikować czy heteryk się zabezpiecza - oszukiwałem przy tym pytaniu.
Niestety, nadziałem się w Niderlandach, gdy poszedłem oddać krew, gdyż tam od homoseksualistów krwi nie biorą, a ja zaznaczyłem, że owszem, seks m/m mi się zdarza.
Teraz w polskich kwestionariuszach tego pytania nie ma, jest tylko 'czy zapoznałeś się z informacją o zachowaniach ryzykownych'. Powiem szczerze, nie wiem, co tam jest.
Gidja pisze:
Asakura pisze:
miała
Czasem jak coś napiszesz to mam ochotę walnąć głową w ścianę...
Proszę, uzasadnij swoje zdanie ?
Owszem, byłoby miło usłyszeć pogląd Asakury.
Asakuro, mam mały apel: ponieważ jesteś zwolennikiem wprowadzania reguł do wszystkiego, gdyż
ułatwiają życie Tobie i innym, byłbym zobowiązany, gdybyś pochylił się nad tymi dotyczącym polszczyzny