Drodzy Szanowni,
Niniejszym zakończyliśmy zbiórkę. Wiem, że czasu było mało, tym bardziej więc dziękuję tym, którzy się
W tym roku ostatecznie składka odbyła się podczas zlotu. Zgodnie z deklaracją, Solaris przekazał mi na konto 105 PLN.
Ponieważ w takiej sytuacji metoda "całkowite koszty dzielimy na liczbę chętnych nie bardzo mam zastosowanie, postanowiłem od siebie dołożyć taką samą kwotę jak w zeszłym roku, czyli 30 PLN. Uwzględniając to co zostało z zeszłego roku
zebraliśmy: 172,7 PLNWydatki kształtują się następująco:
opłata za domenę na następne 12 m-cy:
97,17 PLN brutto (Tak, home.pl znowu podniosło stawki)
opłata za hosting na następne 12 m-cy:
125,88 PLN brutto
co daje w sumie zawrotną kwotę
223,05 PLNPrzelewy zostały wykonane - potwierdzenia dla zainteresowanych składkowiczów do wglądu u mnie.
Dziękuję wszystkim za składkę. Szczególne podziękowania dla
Gidji i
Solarisa za pomoc w organizacji składki na zlocie pod moją nieobecność!
Jak łatwo policzyć, tym razem zakończyliśmy całą operację na minusie - w tym roku zabrakło nam
50,35PLN. Jest to wynik za równo tego że home.pl podniosło opłaty, jak i tego że całą uzbierana suma to ledwie 3/4 wstępnie szacowanych na 198 PLN kosztów
Z mojego subiektywnego punktu widzenia to kolejny sygnał (wcześniejszy był
tu) żeby zaprzestać organizacji składek w obecnej formie i albo ten obowiązek scedować na kogoś innego (najlepiej młodszego), albo forum za rok zamknąć. Ale to temat na oddzielny wątek, który zaraz założę.
Jeszcze raz wielkie dzięki dla tych, którzy się złożyli w tym roku!