Solaris pisze:
A ja mam nieodparte wrażenie, że w PWG jest coś z
Watykanu (nie mam na myśli religijnych użytkowników).
- zdecydowana opozycja wobec zmian,
- niejasne poczucie nadchodzącego upadku,
- koterie i towarzystwa wzajemnej adoracji,
- brak celu istnienia, tj. istnienie w celu dalszego istnienia.
I wywodząc wnioski z tego porównania, wieszczę PWG długie i szczęśliwe dogorywanie

Jako drugi po Solarisie najbardziej sędziwy (wiekiem) użytkownik forum mógłbym tylko przyklasnąć, ale jednak tego nie zrobię bo: sam fakt istnienia forum nawet w tak skostniałej i pozbawionej
wyższego celu formule najzupełniej mi nie przeszkodził odnieść z racji tego istnienia i współuczestnictwa wymiernych acz niematerialnych korzyści życiowych (nie będę się nad nimi rozwodził). Pewnie bez forum byłoby mi dużo trudniej. To jednak miła rzecz mieć tylu inżynieropedałów w jednym miejscu.
poza tymTak się zastanawiam, ilu szanownych współuczestników poszło sobie z forum z powodu tego że używa ono
najsłabszego z dostępnych bezpłatnych silników oraz że
na portalu news sprzed pół roku, a ilu po poczytaniu zamieszczanych tutaj postów, na przykład izotopa albo Pumy (kolejność i wybór nicków przypadkowa).
Majkiemu dziękuję, że mu się chce. Na marginesie dodam, że wnikanie w emocje kierujące adminem jest zajęciem niestosownym i niezdrowym, zatem wszystkim próbującym je praktykować gorąco polecam skupić się na bujnej wiośnie za oknami, bo to i przyjemniejsze i bardziej produktywne.
Trekkera proszę - skoro już jest
benevolent dictator i ma umocowanie regulaminowe - o wypowiedzenie się na temat przedłużenia bądź nie kadencji Majkiego na mocy §9 pkt 10 regulaminu i ucięcie tej idiotycznej dyskusji.