PWGay

Politechnika Warszawska w kolorach tęczy
Dzisiaj jest 19 mar 2024, o 12:34

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
Nieprzeczytany post: 10 gru 2013, o 23:47 
Offline
Mistrz-Magik ;)
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 sie 2011, o 11:28
Posty: 435
Składniki:
4 szklanki bulionu
200 g pieczarek
por
2 marchewki
3-4 serki topione (śmietankowe mniam ! )
200-250 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
jajko
sól
pieprz
bułka tarta
natka pietruszki

Por kroimy w półplasterki (część białą, bez liści), marchewki obieramy, a następnie trzemy na tarce o grubych oczkach. Pieczarki kroimy w plasterki. Warzywa dodajemy do gotującego się bulionu. Gotujemy do momentu, aż będą miękkie. Do mięsa mielonego dodajemy jajko, bułkę tartą, sól, pieprz oraz drobno posiekaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie mieszamy. Z mięsa formujemy małe klopsiki. Klopsiki dodajemy do gotującej się zupy. Gotujemy około 20 minut, od momentu, gdy klopsiki wypłyną na powierzchnię zupy. Następnie do miseczki nalewamy trochę zupy, dodajemy do niej serki topione, dokładnie mieszamy do momentu ich całkowitego "rozpuszczenia". Rozpuszczone serki dodajemy do reszty zupy, dokładnie mieszamy, gotujemy razem około 10 minut.




Mniam ! <3


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Przejdź do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group