PWGay

Politechnika Warszawska w kolorach tęczy
Dzisiaj jest 21 paź 2018, o 21:13

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Zupa kurkowa
Nieprzeczytany post: 27 sie 2009, o 23:43 
Offline
Czarownica z tej Ziemi
Awatar użytkownika

Rejestracja: 3 paź 2005, o 15:39
Posty: 933
Lokalizacja: Tajne/poufne
Potrzebujesz:
- ok. 25-35 dag świeżych kurek,
- włoszczyzna (2 marchewki, pietruszka, kawałek selera i pora),
- 2-3 cebule,
- kawałek mięsa na zupę,
- świeży (ew. suszony) tymianek,
- masło,
- 3 łyżki śmietany,
- mąka,
- sól, pieprz.

Przygotowujesz:
Z włoszczyzny i mięsa ugotuj zwykły wywar (ok. 1,5 l). Po ugotowaniu mięso wyłów, a warzywa zmiksuj/przetrzyj przez sito i dodaj do zupy. Pokrój cebulę w drobną kostkę, grzyby umyj i większe przekrój na części. Zeszklij na maśle cebulę, dodaj kurki, posól i popieprz, duś na małym ogniu przez ok. 10 minut. Dodaj grzyby do wywaru, dopraw solą, pieprzem i estragonem, gotuj ok. 10 minut. Na koniec zabiel zupę śmietaną wymieszaną ze szczyptą soli i zagęść mąką.

Konsumujesz:
Z prażonymi ziarnami słonecznika oraz groszkiem ptysiowym bądź grzankami. :)

_________________
Nie będziemy tego poprawiać. Wszyscy tak robią!
Ludzie się naoglądali telewizji HD i teraz chcą nie wiadomo czego…


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group