Potrzebujesz:
- ok. 600 g waniliowego serka homo (:P),
- galaretka cytrynowa,
- galaretka pomarańczowa,
- 0,5 l śmietany 30% lub 36%,
- 3-4 łyżek cukru pudru,
- 2 łyżki żelatyny,
- biszkopty,
- puszka brzoskwiń.
Przygotowujesz:
Wyłóż tortownicę (⌀ 22 cm) biszkoptami, szpary uzupełniając pokruszonymi ciastkami. Rozpuść galaretkę cytrynową w szklance wody, odstaw do ostygnięcia. Gdy zacznie tężeć, wymieszaj z serkiem. Dodaj połowę brzoskwiń, pokrajanych w kostkę; wymieszaj. Wylej nieco masy na dno tak, by biszkopty były ledwo pokryte, i schowaj do lodówki. Gdy dno stężeje, wylej resztę masy i wstaw do lodówki. Rozpuść żelatynę w połowie szklanki wody i ostudź. Ubij śmietanę z cukrem, połącz z ostudzoną, tężejącą żelatyną. Masę wylej na ser, wstaw do schłodzenia. Pozostałe brzoskwinie pokrój w cienkie plastry, ozdób wierzch masy i zalej galaretką pomarańczową, przygotowaną zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wstaw do stężenia na ok. 5-6 godzin.
Konsumujesz:
Prosto z tortownicy

Biszkopty można wcześniej namoczyć, bo masa serowa jest zbyt gęsta, by od niej nasiąkły.