PWGay
http://pwgay.vipserv.org/

problemy techniczne w korzystaniu z forum
http://pwgay.vipserv.org/viewtopic.php?f=20&t=3264
Strona 1 z 1

Autor:  Solaris [ 18 wrz 2011, o 17:16 ]
Tytuł:  problemy techniczne w korzystaniu z forum

Moim zdaniem, ważny a niedoceniany temat.

Mój problem, inauguracyjny:
Gdy piszę na forum w trakcie jazdy pociągiem, permanentnie (co 30 sek.) jestem wylogowywany. Być może nie zależy to od technikaliów forum; być może zależy... Czy można coś z tym zrobić, kochani admini? :-)

Autor:  Makaron [ 18 wrz 2011, o 20:01 ]
Tytuł:  Re: problemy techniczne w korzystaniu z forum

Gdybym był złośliwy, napisałbym, że za to, jak za wszystko, co dotyczy PKP, odpowiada minister Grabarczyk. Ponieważ jednak złośliwość jest ostatnią cechą, jaką można mi przypisać, odpowiem, że rzecz zostanie zbadana, w wnioski przedstawione ;)

Autor:  Chlopiec [ 18 wrz 2011, o 21:32 ]
Tytuł:  Re: problemy techniczne w korzystaniu z forum

Może to coś w stylu, że jesteś ciągle odłączany i łączony na nowo i dostajesz nowe ip i zostajesz automatycznie wylogowany, bo mówiąc prostym językiem "permanentne zalogowanie przypisane jest do pojedynczego ip"?

Autor:  mithnae [ 19 wrz 2011, o 09:39 ]
Tytuł:  Re: problemy techniczne w korzystaniu z forum

Najprawdopodobniej tak właśnie jest. Jaki operator, jaki sposób połączenia, jakie ustawienia modemu WWAN?
Ja korzystając z Orange nie miałem nigdy problemów - płynnie przechodzi między 2G, 2.5G, 3G, 3.5G i jeśli nie wjadę w dziurę jaką dłuższą (jedna taka paskudna jest na trasie Poznań Wrocław za Obornikami Śląskimi, sygnału nie ma w ogóle przez paręnaście kilometrów), to łącza nie zrywa i nie ma zmiany IP. Tak samo na przeglądarce w telefonie i wtedy kiedy używam telefonu jako modemu.

Autor:  Solaris [ 19 wrz 2011, o 21:22 ]
Tytuł:  Re: problemy techniczne w korzystaniu z forum

Chlopiec pisze:
Może to coś w stylu, że jesteś ciągle odłączany i łączony na nowo i dostajesz nowe ip i zostajesz automatycznie wylogowany, bo mówiąc prostym językiem "permanentne zalogowanie przypisane jest do pojedynczego ip"?

Całkiem możliwe. Przy okazji, dziękuję za ujęcie problemu w prosty sposób, zwłaszcza że zapewne można go było ująć w skomplikowany sposób ;-)
mithnae pisze:
Najprawdopodobniej tak właśnie jest. Jaki operator, jaki sposób połączenia, jakie ustawienia modemu WWAN?
Ja korzystając z Orange nie miałem nigdy problemów [...]

Orange :-) , 2G do HSPA+ (wszystko co sieć mi zechce dać), co do ustawień modemu - a jakie Pana ustawienia interesują? :-)

Autor:  Smith [ 9 lis 2011, o 02:09 ]
Tytuł:  Re: problemy techniczne w korzystaniu z forum

Czy mi się wydaje, czy szwankuje znacznik quote?

Cytuj:
ten tekst nie pojawia mi się w chmurce

test pisze:
ten tekst też nie

Autor:  Chlopiec [ 9 lis 2011, o 03:34 ]
Tytuł:  Re: problemy techniczne w korzystaniu z forum

mi się tu pojawiają oba, ale być może w jakimś dziale cytowanie jest wyłączone.

Autor:  Smith [ 9 lis 2011, o 04:06 ]
Tytuł:  Re: problemy techniczne w korzystaniu z forum

Chlopiec pisze:
mi się tu pojawiają oba, ale być może w jakimś dziale cytowanie jest wyłączone.

Wygląda na to, że Chrome mnie chromoli, bo na IE wszystko jest ok...

Autor:  Błażej [ 9 lis 2011, o 17:29 ]
Tytuł:  Re: problemy techniczne w korzystaniu z forum

przykro mi, ale ja też to widzę a korzystam z chroma :/

Strona 1 z 1 Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/