Napada mnie dziwna energie, gdy widzę, że mogę odpisać na taki post.
Cytuj:
'Cześć’ też nie mówisz. Bo trzeba otworzyć usta. Ręki nie podajesz. Bo trzeba by ją unieść. Rozkoszne.
Nie mowie, zeby nie bylo, ze jednym powiedzialem, a innym nie

. Ja ogolnie sie dziwnie zachowuje, bo jestem inny. Inny tez niz wiekszosc PWG (bez wartosciowania).
Cytuj:
Nudne? Na pewno? To fakt czy opinia?
Opinia ze sa nudne stała się wiążąca, gdy zyskała potwierdzenie u znacznej wielkości. Coś jest nudne wtedy, gdy większości ludziom wydaje się nudne. Interesujące może pozostać dla tej mniejszości, dla której wydaje się interesujące. To dobre podejście, taka generalizacja, bo pozwala uprościć rozumowanie. Wklejane przez Ciebie teksty, na tym forum podobały się chyba tylko Tobie (o ile Ci się podobały).
A moje opinie są często różne od tych, które można usłyszeć naokoło, więc się przyzwyczaiłem, że ludzie się dziwią czasami.
Cytuj:
Chłopcze, Gidja i inni – posługujecie się brudnym językiem (i manipulacją).
Jak tylko skończę pisać, pójdę umyć zęby. Albo do sklepu kupić nową szczoteczkę, taką co na reklamach mówią, że czyści też język.
Bo pierwszy raz spotykam się z określeniem, że posługuję się brudnym językiem. A z oskarżeniem o manipulację nie będę walczyć, gdyż wydaje mi się, że niemal wszystko co robi dowolny człowiek można podciągnąć pod manipulację, więc nie byłbym w stanie udowodnić, że nie manipuluję.
Cytuj:
Liczycie się czasem z uczuciami innych?
Ja to niespecjalnie. Ale ja jestem zły, to mam usprawiedliwienie i mi wolno.
Cytuj:
To idzie mniej więcej tak: cofnięty rozwój społeczny
O! To właśnie ja! W koncu jestem socjopatą.
Tymczasem "Reszta PWG" jest bardzo społecznie miła. W większości. Mamy tu przecież trochę ludzi nietechnicznych. Ba - nawet niektórzy z PW wcale nie są techniczni. A Ty wydajesz się jakoś dziwnie wrażliwy. Kilka prześmiewczych zarzutów Ci podano i uciekasz. Jako, że średnio lubię kobiety, to nawet użyję porównania... że to właśnie jak kobieta. (za to właśnie m.in. nie lubię kobiet).
Stwierdzenie typu "z jakiegoś powodu nie wykazywał tych zdolności" jest określeniem bardzo delikatnym - chciałbym zauważyć. Po pierwsze nie stwierdza, z jakiego powodu, tylko, że z jakiegoś. Po drugie stwierdza fakt, że nie podejmowałeś dyskusji z tym co się pisało do Ciebie. Potwierdzeniem tej tezy jest to, że chyba nikt z osób z PWG, które z Tobą dyskutowały, nie czuły się zadowolone z tego co odpowiadałeś. Robiłeś wrażenie trolla, który wrzuca coś na net, np. by pokazać, że istnieje albo coś w tym stylu. Nie wiem co się za tym kryło, dlatego napisałem, że to "z jakiegoś powodu". Ciekaw jestem co to za powód. Jak na razie mogę się tylko domyślać.
Ach te typy inteligencji. Kiedyś uczestniczyłem w dużym spotkaniu i dyskusji na ich temat. Ustaliliśmy wtedy, że słowo inteligencja w praktyce najbardziej bezpośrednio rozumiane jest jako (i zarazem opisuje) to co pasuje do typów: werbalno-logicznego, przestrzennego i matematyczno-symbolicznego. Często wiążą się one z jakąś tam muzykalnością i licznymi innymi cechami, ale nie ma na to zasady. Tymczasem inteligencja interpersonalna, emocjonalna i takie tam, w dużej mierze są powiązane z empatią oraz charakterem - tj. tym, jakie decyzje CHCE się podejmować, o ile tylko zauważa się pewne psychologiczne cechy ludzi. Powyższe wnioski wyciągnęliśmy wtedy i przyjęliśmy wspólnie i jak na razie się potwierdzają. Jestem niemal pewien, że VanillaBoy właśnie tę miał na myśli. Zachęcam i Ciebie do przyjęcia tej definicji. Pozwoli to lepiej rozumieć sformułowania dotyczące słowa "inteligencja", jakich potocznie używają ludzie w Polsce.
Cytuj:
Zapraszam do refleksji – nad sobą.
Kolejnej? No nieeeee.... ile można??? Może ja tym razem pominę tę refleksję. W końcu jestem socjopatą, więc w kwestii zachowań społecznych i tak jestem nie do odratowania.
Cytuj:
VanillaBoy pisze:
Forum już istnieje dłużej niż 4 lata i jak do tej pory nikt nie stworzył działu "Sex"
Musiałem to wrzucić!
Mógłbyś mi powiedzieć co to jest? Argument? Nie, to nie jest argument. Ja wiem, co to jest. A Ty?

Faktycznie, nie jest to bezpośrednio argument. Pełna jego postać byłaby taka: "Forum już istnieje dłużej niż 4 lata i jak do tej pory nikt nie stworzyłdziału >>Sex<<, co świadczy o tym, że najprawdopodobniej nie ma takiego zapotrzebowania, aby dział ten tworzyć na PWG".
Wygląda na to, żę VanillaBoy to miał na myśli. Przynajmniej ja się tak bym domyślał... ale z moją niską empatią to chyba mogę się mylić.
asa-kura pisze:
solek pisze:
To nie ja, Solek. To ja. Smile
Schizofrenia?
Schizofrenie to mam ja, bo niestety obawiam się, ze to faktycznie nie solek.
Cytuj:
ktoś przyjdzie, weźmie igłę i przebije ci ten balonik i zrobi sie smutno.
A jak to się właściwie robi? Bo w sumie chętnie bym poznał jakiś przykład.
Cytuj:
Ja już skończyłem studia i na co dzień mam do czynienia ze studentami. Nie z takimi sobie już radziłem.
O! Solek, gdybyś takie teksty miał na początku tych z działu seks, to możę by się ktoś zainteresował

Cytuj:
Pożegnałeś się - więc nie wracaj.
Znamy niestety takich, którzy tak miewają, że wracają. Tzn. ja już nie znam.