cysiek pisze:
nie bardzo wiem jak powziąć te dalsze kroki, skoro spotkanie organizacyjne zostało zamknięte dla zwykłych userów i mają się na nim pojawić wyłącznie admini i moderatorzy. dla mnie to czytelny sygnał, że nie są oni zainteresowani oddolnymi propozycjami i mają jakąś swoją wizję, którą wcielą w życie niezależnie od opinii czy zgłaszanych z dołu postulatów.
Zupełnie bezpodstawne założenie. Mam wrażenie, że na siłę dopatrujesz się jakichś układów i spisków. Ponadto przeczytaj proszę jeszcze raz posty treka i makarona. Wyraźnie poinformowano, że spotkania zostały rozdzielone, żeby ci co się do tej pory forum zajmowali mogli określić czy dalej chcą to robić i w jaki sposób, aby następnie skonfrontować to z opiniami tych, którzy forum jedynie używali. Jak widzisz wśród adminów/moderów też nie ma jednomyślności w kwestii "co dalej", skoro uznali, że takie spotkanie jest potrzebne.
O to samo poproszono wszystkich użytkowników - o dogadanie się zainteresowanych i wypracowanie postulatów. W dowolny sposób, byle by one były, bo o czymś trzeba dyskutować.
cysiek pisze:
więc wybacz, ale twoja uwaga "put up or shut up" jest nie na miejscu - bo w obecnej sytuacji osoba spoza "zarządu" nawet posiadająca inicjatywę, pomysły, chęci i umiejętności jest pozbawiona możliwości jakiegokolwiek działania poza przedstawieniem swoich propozycji tutaj na forum.
jeśli uważasz, że to za mało, to co wg ciebie powinno się zrobić?
A po czym wnosisz, że tak jest? I co chciałbyś zrobić jeszcze poza przedstawieniem propozycji? Ja mówię o całości. Wskazałeś dwa konieczne punkty w regulaminie. Gidja wskazał kilka innych, chłopiec się ustosunkował i uzupełnił. Czy naprawdę uważasz, że to załatwi wszystko? Masz pomysł skąd wziąć admina? Masz chęć regulować i egzekwować? Bo ktoś to robić musi. Czy wszystko sprowadzi się do stwierdzenia "ma być tak, zróbcie!"
Zatem moje
put up or shut up jest jak najbardziej na miejscu.
A wiesz czego ja się obawiam? Że admin i moderatorzy z grupy straszaków stwierdzą, że już nie mają ochoty się w to bawić (z zupełnie dowolnego powodu, bo na przykład wolą wybierać czarne słonie salonowe do urządzania salonu). I zaproponują konkretny sposób przejęcia
koniecznych obowiązków przez kogokolwiek kto by chciał je przejąć. Tylko się nikt taki nie znajdzie, bo nikomu się nie będzie chciało.